4.06 - Universitatea Tehnică sărbătoreşte Ziua Campusului Studenţesc „Tudor Vladimirescu” pe 7 iunie

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) va celebra pentru prima dată Ziua Campusului „Tudor Vladimirescu”, o sărbătoare care va avea loc în fiecare an, pe data de 7 iunie. Anul acesta evenimentul este programat să aibă loc luni, de la ora 10.30, în zona din faţa bisericii construite în campus. 

Conducerea TUIASI a luat decizia celebrării evenimentului fiindcă în 2021 se împlinesc 200 de ani de la revoluţia celui al cărui nume îl poartă campusul studenţesc - Tudor Vladimirescu.

„Aceşti 200 de ani ne oferă ocazia să sărbătorim Campusul studenţesc, mai ales să putem să ne întâlnim fizic pentru a sărbători campusul. Şi, după o lungă perioadă de izolare într-o lume virtuală, care încă nu s-a încheiat, cred că orice motiv pentru a ne strânge mâinile în modul real este foarte bun. Cu atât mai mult motivul de a sărbători campusul studenţesc”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

Au trecut aproape 55 de ani de când au început lucrările la Campusul „Tudor Vladimirescu”, unde sunt cazaţi studenţii tuturor celor 11 facultăţi al TUIASI. Primele cămine T1 - T4 au fost date în folosire în 1969, iar construcţia tuturor celor 21 de cămine de astăzi s-a finalizat în 1982, când a fost finalizat căminul T19. De altfel, căminul T17, cu o capacitate de cazare, în regim normal, fără restricţii sanitare, de peste 1.000 de persoane, este unul dintre cele mai mari din ţară.

„Suprafaţa campusului, de circa 14 hectare, numărul mare de cămine (21) şi, implicit, numărul ridicat de locuri de cazare, plasează astăzi campusul pe locul al doilea în ţară ca mărime. De altfel, construcţia campusului nu s-a încheiat niciodată, lucrările ample de modernizare a căminelor, de construire sau reabilitare a spaţiilor de recreere, sport, servire a mesei sau pregătire au continuat în toţi aceşti ani”, a mai precizat rectorul TUIASI.

Acesta a explicat că, la fiecare 3-4 generaţii de studenţi, campusul este pus într-o nouă lumină, parte a unui nou proiect major de regenerare sau reabilitare. În prezent, se lucrează la transformarea acestuia pentru a fi autonom din punct de vedere energetic, dar şi pentru a reabilita spaţiile verzi şi a le transforma în zone de petrecere a timpului liber pentru cei peste 8.000 de tineri ce pot fi cazaţi acolo.(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

STIRI RECENTE

4.06 - Iaşul şi PNRR: partea nevăzută! Breteaua Lețcani - Uricani ...

4.06 - Veolia Energie Iași anunță executarea unor lucrări de intervenție ...

1.06 - Prăpăd pe stradă, în fața Gării: 5 mașini avariate și un ...

1.06 - Două asociaţii din Iaşi organizează marţea viitoare o campanie ...

1.06 - Veolia Energie Iași anunță lucrări de intervenție la rețeaua ...

25.05 - Admiterea la facultate: 6.344 de locuri disponibile la Universitatea ...