31.10.2020 - Spectacolul fricii, mâine, la Naţionalul ieşean: „Năpasta”, în premieră

Teatrul Naţional pregăteşte pentru mâine premiera spectacolului „Năpasta” de I.L. Caragiale, un spectacol semnat de Adi Cărăuleanu. Reprezentaţia este prima dintr-o suită de evenimente organizate pe parcursul întregii luni, evenimente dedicate împlinirii a 180 de ani de la înfiinţarea instituţiei, dar şi sărbătoririi Zilei Dramaturgiei Româneşti.

„Năpasta” va putea fi urmărit duminică de la ora 19.30, reprezentaţia urmând să aibă loc la Uzina cu Teatru. În cadrul proiectului teatral, Adi Cărăuleanu i-a reunit pe Călin Chirilă, Emil Coşeru, Diana Chirilă şi Andrei Grigore Sava, care vor da viaţă personajelor imaginate de Caragiale, costumele fiind create de scenografa Rodica Arghir. Totodată, spectacolul marchează şi o aniversare specială, 20 de ani de carieră remarcabilă, dedicaţi de actorul Călin Chirilă scenei Naţionalului ieşean.

„Trăim vremuri de grea cumpănă! Nori... de frică acoperă încet, încet Lumea! Oamenii privesc neputincioşi... prezentul şi viitorul! Acţiunea piesei noastre este... în trecut. Oare? Mi-am dat seama, îngrozit, că toate personajele Marelui Caragiale reacţionează... din frică: Dragomir, (Călin Chirilă, probabil cel mai bun în acest rol, din ce am văzut eu până acum), ucide din dragoste şi trăieşte cu groază în suflet atâţia ani, sperând că nu va fi descoperit. Frica! Anca îşi sacrifică viaţa, trăind cu ucigaşul soţului ei, în înfrigurata speranţă că-l va demasca! Câtă teamă are femeia asta în determinarea sa?!”, explică Adi Cărăuleanu, adăugând că fiecare personaj în parte are un fel de frică care îi călăuzeşte acţiunile.

„Năpasta”, ultima piesă de teatru scrisă de Ion Luca Caragiale, a avut premiera pe 3 februarie 1890, la Teatrul Naţional din Bucureşti. Următoarele reprezentaţii ale spectacolului realizat de Naţionalul ieşean sunt programate pe 5, 6 şi 14 noiembrie. Biletele se pot achiziţiona de la Agenţia Teatrală şi de pe teatrulnationaliasi.ro, entertix.ro sau myticket.ro. (ziaruldeiasi.ro)

STIRI RECENTE

12.11.2020 12 școli din Iași cer la Tribunal reînceperea cursurilor ...

...

12.11.2020 Veolia Energie Iași anunță demararea campaniei de susținere ...

31.10.2020 - 200 de camere performante în 83 de intersecţii: eşti văzut ...

31.10.2020 - 143 de amenzi la Iaşi într-o zi, aplicate celor prinşi ...

...