31.10.2020 - 200 de camere performante în 83 de intersecţii: eşti văzut chiar şi când arunci un chiştoc din maşină

Primăria a primit două oferte pentru un contract ce prevede montarea de noi camere video în oraş. Contractul are o valoare estimată de peste un milion de lei, fără TVA. Ofertanţii sunt ambii din zona Bucureştiului: firma Avitech Co. şi asocierea formată din companiile Mira Technologies şi Secunet Project SRL. 

Potrivit caietului de sarcini, contractul constă în furnizarea şi montarea a 200 de camere video în 83 de intersecţii şi alte 16 la intrările şi ieşirile din oraş. Acestea din urmă vor putea detecta numărul de înmatriculare. Printre funcţiile de detecţie ale celorlalte 200 de camere video se numără: obiecte aruncate din autoturisme sau de către pietoni, mersul pe contrasens, persoane şi caracteristile lor de bază pentru identificare, aglomerări de persoane, traversare prin loc nepermis, persoane căzute la pământ, compartament suspicios, numărarea persoanelor şi extragerea de statistici dintr-o bază de date şi numărarea maşinilor care trec printr-o intersecţie. După ce vor fi montate cele 200 de camere video noi, peste 80% dintre intersecţiile majore ale Iaşului vor fi dotate cu sistem de monitorizare a traficului, ţinând cont şi de numărul de camere existent.

În prezent, Poliţia Locală gestionează la Iaşi un sistem de supraveghere cu 230 de camere, conform reprezentanţilor instituţiei. La acestea se adaugă aproape 60 de camere montate în cadrul proiectului privind sistemul de management al traficului, şi alte circa 35 camere care au fost instalate de CTP. În viitorul apropiat, sistemul local de supraveghere video va fi completat cu alte 240 de camere pe care le achiziţionează Salubris. Astfel, în total, sistemul va cuprinde aproape 800 de camere video care vor fi gestionate de direcţii sau companii din subordinea municipalităţii, iar multe dintre acestea au funcţii „inteligente”, cu imagini de înaltă rezoluţie. Planul municipalităţii vizează ca imaginile de pe toate camerele video să fie transmise într-un singur centru de comandă, care va funcţiona sub tutela Poliţiei Locale, cu precizarea că Salubris şi CTP îşi vor păstra accesul la camerele proprii, aşa cum „Ziarul de Iaşi” relata încă de la începutul acestui an. (ziaruldeiasi.ro)

STIRI RECENTE

12.11.2020 12 școli din Iași cer la Tribunal reînceperea cursurilor ...

...

12.11.2020 Veolia Energie Iași anunță demararea campaniei de susținere ...

31.10.2020 - Spectacolul fricii, mâine, la Naţionalul ieşean: „Năpasta”, ...

31.10.2020 - 143 de amenzi la Iaşi într-o zi, aplicate celor prinşi ...

...