31.07.2020 Publicul cinefil este așteptat și în luna august pe terasa Ateneului Național din Iași, la proiecții speciale în aer liber.

Proiecțiile la înălțime continuă și în luna august, iar spectatorii se pot bucura de un program variat de filme, chiar pe terasa Ateneului Național din Iași.

Revine în program Copilul-problemă (Systemsprenger), multipremiatul film de debut al regizoarei germane Nora Fingscheidt. Premiat cu Ursul de Argint - Premiul Alfred Bauer pentru noi perspective în arta cinematografiei, dublu nominalizat la European Film Awards pentru Cel mai bun film și Cea mai bună actriță în rol principal, filmul aduce pe marile ecrane povestea lui Benni, o fetiță de 9 ani care încearcă cu disperare să găsească iubirea. Însă, energia ei nestăvilită îi aduce pe toți cei din jur la disperare și oriunde ajunge, Benni este dată afară în scurt timp.

Totul nu va fi bine, un road-movie în care un regizor pe jumătate nevăzător încearcă să descopere efectele Cernobîlului asupra sa, va fi lansat în cinematografele în aer liber din 7 august 2020. În regia lui Adrian Pîrvu și Helena Maksyom, documentarul va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, în secțiunea „Zilele Filmului Românesc”. În călătoria lor, Adrian și Helena cunosc oameni afectați de dezastrul nuclear petrecut în 1986, iar pe măsură ce descoperă impactul Cernobîlului asupra unei întregi generații, problemele lor de sănătate se agravează și le complică planurile.

Tot în premieră va rula și comedia-dramă Soții de militari, unde vom afla cum ar fi viața fără cântec sau dans. Filmul este regizat de Peter Cattaneo și este inspirat dintr-o incredibilă poveste adevărată. În timp ce partenerii de viață sunt detaşați pe frontul de luptă din Afganistan, un grup de femei rămase acasă se hotărăsc să formeze un cor. Se trezesc extrem de repede în mijlocul unei mişcări globale extraordinare şi a unui curent mediatic impresionant.

Leto/O vară rock’n’roll este regizat de Kirill Serebrennikov, considerat unul dintre cei mai talentați regizori de teatru și film din Rusia. Pelicula a avut premiera la Cannes, unde a luat premiul pentru cea mai bună coloană sonoră. Un mix poetic de dragoste și tinerețe, filmul evocă parcursul unei legende a rock-ului sovietic din anii '80, Viktor Toi (Teo Yoo), realizând un portret de excepție a scenei rock underground din Leningradul acelor ani.

STIRI RECENTE

30.09.2020 - Chirica şi Alexe invită USR-PLUS la negocieri, după ce ...

30.09.2020 - Record absolut: 2158 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele ...

30.09.2020 - Spitalul Mobil: s-au făcut primele simulări cu personal ...

31.08.2020 - Inscrieri in Corul de Copii al Municipiului Iasi

31.08.2020 - Covid la Iași. Prima analiză privind sechelele lăsate. ...

30.08.2020 - Reorganizare majoră la creşele din oraş: vor primi un număr ...