30.07.2020 Situaţie dramatică la Infecţioase

Ieri, la orele prânzului, în saloanele cu pacienţi confirmaţi mai erau două locuri libere unde se putea folosi suport de oxigen. În perioada pandemiei, consumul de oxigen al spitalului a crescut de peste 4 ori, de la 3.000 mc/lună la 13.000 mc/lună. 24 de „suspecţi” internaţi la „Sf. Spiridon” aveau nevoie de acest suport şi aşteptau transferul la Infecţioase sau la Spitalul CFR.

Bătaie pe paturile care au conexiune la reţeaua de oxigen la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”. Ieri, la prânz, în tot spitalul mai erau două astfel de paturi libere. La Spitalul Regional de Urgenţe „Sfântul Spiridion”, zeci de bolnavi confirmaţi şi cu infecţia cu noul coronavirus aşteptau transferul la una dintre unităţile medicale. Mulţi dintre ei însă aveau nevoie de terapie cu oxigen, date fiind patologiile de care sufereau.

24 de suspecţi aşteptau la „Sf. Spiridon” rezultatul la test. Unii aveau nevoie de „aer”, iar la Infecţioase nu era!

Aşa cum a fost regândit şi reamenajat Spitalul de Boli Infecţioase de când a apărut infecţia cu noul coronavirus, fiecare salon din cele şapte pavilioane are ca şi dotare cel puţin trei paturi cu conexiune directă la reţeaua de oxigen. Într-un salon sunt în medie 6-7 paturi. În trei din cele patru colţuri ale salonului sunt paturile pentru cei care au o formă medie spre gravă a bolii. Ieri, cel puţin până la ora 16.00, situaţia era dramatică. “Nu mai avem decât două paturi în zona de confirmaţi care să aibă posibilitatea de administrare de oxigen”, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.(sursa: ziaruldeiasi.ro)

STIRI RECENTE

30.09.2020 - Chirica şi Alexe invită USR-PLUS la negocieri, după ce ...

30.09.2020 - Record absolut: 2158 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele ...

30.09.2020 - Spitalul Mobil: s-au făcut primele simulări cu personal ...

31.08.2020 - Inscrieri in Corul de Copii al Municipiului Iasi

31.08.2020 - Covid la Iași. Prima analiză privind sechelele lăsate. ...

30.08.2020 - Reorganizare majoră la creşele din oraş: vor primi un număr ...