30.06.2020 - Cinema Ateneu, model pentru cinematografia europeană

La mai puțin de doi ani de la aderarea în rețeaua de cinematografe Europa Cinemas, Cinematograful Ateneu a devenit un exemplu în ceea ce privește programarea și promovarea activităților din domeniul cinematografiei. Parteneriatul cu Europa Cinemas a adus importante beneficii, fie că vorbim de susținere financiară sau de sprijin în crearea evenimentelor pentru publicul tânăr. Deschiderea în 2017 a Cinematografului Ateneu a însemnat, pe de o parte, un nou început pentru cinematografia ieșeană și, pe de altă parte, o nouă opțiune pentru iubitorii de film.

În semn de recunoaștere a eforturilor depuse, povestea cinematografului de la Ateneul Național din Iași a fost prezentată în ediția cu numărul 35 a revistei Europa Cinemas Network Review, tipărită și distribuită către aproape 1000 de profesioniști și instituții sau organizații cinematografice.

Prin Cinema Ateneu, România s-a regăsit pe lista cinematografelor cu activități deosebit de diverse și inovatoare, alături de alte organizații din Belgia, Grecia, Olanda, Norvegia, Spania și Suedia. Activitatea cinematografică a fost prezentată drept sursă de inspirație pentru celelalte cinematografe din Europa, datorită multitudinii de evenimente și acțiuni desfășurate. Pe lângă proiecțiile de film, programul include și transmisiuni în direct de la Opera din Paris, festivaluri de film recunoscute național și internațional și evenimente cu invitați speciali.

STIRI RECENTE

30.09.2020 - Chirica şi Alexe invită USR-PLUS la negocieri, după ce ...

30.09.2020 - Record absolut: 2158 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele ...

30.09.2020 - Spitalul Mobil: s-au făcut primele simulări cu personal ...

31.08.2020 - Inscrieri in Corul de Copii al Municipiului Iasi

31.08.2020 - Covid la Iași. Prima analiză privind sechelele lăsate. ...

30.08.2020 - Reorganizare majoră la creşele din oraş: vor primi un număr ...