30.04.2020 | Planul de decazare pentru studenții TUIASI. Nu vor plăti chiria pentru ultimele 2 luni

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) a luat o serie de decizii administrative şi a stabilit o serie de strategii educaţionale la foarte puţin timp după declaraţiile preşedintelui Iohannis cu privire la încetarea cursurilor din amfiteatre până în luna septembrie. 

 

Astfel, pe 28 aprilie, Politehnica ieşeană a stabilit modul în care se vor desfăşura examenele, cum vor fi susţinute examenele de diplomă şi chiar şi cum va fi organizată admiterea la facultăţi. Un alt aspect important decis marţi priveşte modalitatea prin care studenţii cazaţi în campusul universitar al Politehnicii se vor putea decaza. În acest sens, TUIASI a realizat un plan detaliat cu privire la momentul în care se vor face decazările şi ce măsuri de protecţie trebuie respectate. Astfel, decazarea se va realiza începând cu data de 18 mai, deoarece în acest moment sunt impuse o serie de restricţii de circulaţie. De asemenea, decazarea se va realiza după o programare pe fiecare cămin în parte pentru a evita aglomeraţia, aceasta urmând să fie publicată la începutul lunii viitoare pe site-ul universităţii.

Una dintre principalele întrebări ale studenţilor cu privire la decazare a fost legată de plata taxei de cazare. Astfel, studenţii nu vor trebui să plătească căminul decât până pe data de 11 martie, iar studenţilor care au plătit anticipat pentru toată luna li se vor returna banii prin virament bancar. În cadrul procedurilor de decazare detaliate „in extenso“ pe site-ul politehnicii, la secţiune „Campus“, este menţionat şi modul în care pot proceda studenţii care nu pot ajunge la datele stabilite în programarea pe fiecare cămin, cum îşi pot lăsa studenţii frigiderul pentru a-l putea recupera în următorul an universitar, dar şi care sunt toate măsurile de igienă şi de protecţie pe care studenţii trebuie să le respecte atunci când se vor decaza. În ceea ce priveşte studenţii din Republica Moldova, cazaţi în campusul Tudor Vladimirescu, reprezentanţii Politehnicii ieşene nu au putut lua nicio decizie în acest sens. Mai exact, având în vedere că aceşti studenţi ar sosi din afara graniţelor la Iaşi, ar trebui să intre în carantină timp de 14 zile. Prin urmare, în cazul acestor studenţi se va lua o decizie după data de 15 mai, urmând ca mai apoi, în funcţie de cât de mult se vor relaxa măsurile impuse de către Guvern, vor fi stabilite modalităţile prin care se vor putea decaza şi studenţii din Republica Moldova.

STIRI RECENTE

30.04.2020 | Testul „corona“ de la Maternitatea „Cuza Vodă“, verificat ...

30.04.2020 | Orban, Arafat și câțiva miniștri, la Iași la plecarea ...

29.04.2020| Se dă drumul la transportul CTP în Iași după 15 mai, dar ...

29.04.2020 | Focarul COVID de la Spitalul Paşcani se extinde. Cei mai ...

29.04.20202 | Gravidele, puse pe drumuri să-și facă test COVID dacă ...

14 aprilie| Lista completă a simptomelor de infectare cu coronavirus. ...