29.04.2020| Se dă drumul la transportul CTP în Iași după 15 mai, dar se poate fără îmbulzeală?

Toţi ieşenii ar putea din nou călători cu mijloacele de transport în comun din luna mai. În prezent, accesul în autobuze şi tramvaie este permis doar anumitor categorii socio-profesionale care sunt implicate direct în prevenirea şi combaterea răspândirii bolii infecţioase Covid-19.

 

Primarul Mihai Chirica a declarat că, chiar dacă va fi accesibil tuturor persoanelor, în transportul public vor fi păstrate regulile stricte actuale: accesul va fi permis în limita locurilor de pe scaune, iar fiecare călător va trebui să poarte mască şi mănuşi de protecţie. „După ridicarea restricţiilor, din dorinţa de a porni mecanismul economic de care avem nevoie, (transportul public, n.r.), va fi deschis din nou tuturor categoriilor profesionale în limitele pe care leam amintit anterior şi doar dacă nu apare o altă ordonanţă militară sau un alt act normativ care să interzică acest lucru. În rest, sub stare de control, pentru a evita aglomeraţia, chiar dacă timpul de parcurs va deveni mai lung. Vom încerca să protejăm în continuare populaţia“, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul-şef al Iaşului a adăugat că toate mijloacele de transport public vor reintra în funcţiune, iar angajaţii CTP trimişi în şomaj tehnic vor reveni la muncă. „O să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru a evita aglomeraţiile din transportul public. Măsurile de protecţia vor continua. După 15 mai, în funcţie şi de măsurile pe care le va decide şi guvernul, ne vom adapta“, a mai spus primarul. La nivel naţional, autorităţile centrale vorbesc de câteva zile despre unele „măsuri de relaxare“ în contextul pandemiei Covid19. Totuşi, aşa cum preşedintele Klaus Iohannis şi liderii guvernului au anunţat, măsurile vor fi adoptate „gradual“ şi vor fi impuse anumite reguli în ceea ce priveşte protejarea populaţiei, de la limitarea grupurilor de oameni şi până la purtarea obligatorie a măştii în spaţiile publice închise.

STIRI RECENTE

30.04.2020 | Testul „corona“ de la Maternitatea „Cuza Vodă“, verificat ...

30.04.2020 | Planul de decazare pentru studenții TUIASI. Nu vor plăti ...

30.04.2020 | Orban, Arafat și câțiva miniștri, la Iași la plecarea ...

29.04.2020 | Focarul COVID de la Spitalul Paşcani se extinde. Cei mai ...

29.04.20202 | Gravidele, puse pe drumuri să-și facă test COVID dacă ...

14 aprilie| Lista completă a simptomelor de infectare cu coronavirus. ...