25.05 - Ce măsuri de relaxare se vor lua de la 1 iunie, deși ținta de vaccinare nu e atinsă

România va avea parte de noi relaxări, între care organizarea de spectacole și evenimente private, precum și activități sportive de la 1 iunie, în ciuda faptului că ținta de vaccinare, de 5 milioane de persoane, nu a fost atinsă.

În momentul când a anunțat măsurile de relaxare în vigoare din 15 mai, între care renunțarea la mască în spații deschise, premierul Florin Cîțu a spus că există un calendar al relaxărilor care va intra în vigoare de la 1 iunie, de la 1 iulie și altele de la 1 august.

La acel moment, premierul spunea că singura condiție este atingerea țintei de vaccinare, la data de 1 iunie, de 5 milioane de persoane. Având în vedere că mai sunt doar câteva zile până la 1 iunie, putem spune că ținta propusă nu a fost atinsă, în România fiind, miercuri, puțin peste 4,2 milioane de persoane vaccinate, între care doar 3,3 cu ambele doze.

Cu toate acestea, Guvernul pregătește noi măsuri de relaxare care să intre în vigoare din 1 iunie.

Este vorba, între altele, de organizarea de nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maxim 70 de persoane și în interior cu maxim 50 de persoane, organizarea de spectacole în spații deschise cu până la 1.000 de persoane sau de competiții sportive în spații deschise cu participarea spectatorilor în limita a 25% din capacitatea spațiului. De asemenea, sălile de sport ar putea funcționa cu 70% din capacitatea spațiului, fără mască de protecție, dacă se asigură o suprafață de 7 metri pătrați pentru o persoană.

Ședința de Guvern va avea loc joi, de la ora 17.00. (sursa: ziaruldeiasi.ro)

STIRI RECENTE

4.06 - Iaşul şi PNRR: partea nevăzută! Breteaua Lețcani - Uricani ...

4.06 - Veolia Energie Iași anunță executarea unor lucrări de intervenție ...

4.06 - Universitatea Tehnică sărbătoreşte Ziua Campusului Studenţesc ...

1.06 - Prăpăd pe stradă, în fața Gării: 5 mașini avariate și un ...

1.06 - Două asociaţii din Iaşi organizează marţea viitoare o campanie ...

1.06 - Veolia Energie Iași anunță lucrări de intervenție la rețeaua ...