25.05 - Admiterea la facultate: 6.344 de locuri disponibile la Universitatea Tehnică

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIASI) va scoate la concurs la admiterea din această vară peste 6.300 de locuri pentru cele trei cicluri de studu, licenţă, masterat şi doctorat. Potrivit reprezentanţilor Politehnicii, aceasta este una dintre cele mai bogate oferte de admitere ale instituţiei de învăţământ superior, venind în completarea ultimilor ani, când numărul de candidaţi a fost în continuă creştere. Mai exact, pentru admiterea în anul universitar 2021  2022, Politehnica ieşeană va scoate la concurs un număr de 6.344 de locuri, acesta fiind rezultatul mai multor discuţii cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei. 

Potrivit reprezentanţilor TUIASI, în urma discuţiilor au fost stabilite locurile pentru fiecare categorie specială - domenii prioritare, români de pretutindeni etc., iar conducerea TUIASI a definitivat situaţia finală. Pentru admiterea la licenţă la cele 11 facultăţi ale Politehnicii sunt disponibile pentru anul universitar următor un număr de 3.646 de locuri, dintre care 2.711 la buget şi 935 la taxă, în locurile de la buget fiind incluse şi 311 poziţii pentru românii de pretutindeni. Pentru admiterea la studiile de masterat sunt disponibile 2.520 de locuri, dintre care 1.688 la buget şi 832 la taxă, în locurile bugetate fiind incluse şi cele 88 de locuri asigurate pentru românii de pretutindeni.

Pentru admiterea la studiile de doctorat, Universitatea Tehnică scoate la concurs 178 de locuri, dintre care 133 la buget, dintre acestea 3 fiind pentru românii de pretutindeni, la care se adaugă 45 de locuri la taxă.

În ceea ce priveşte metodologia de admitere, aceasta a fost stabilită încă de la începutul anului de către Senatul TUIASI. La fel ca în anii anteriori, viitorii studenţi se pot înscrie la toate cele 11 facultăţi cu un singur dosar şi plătind o singură taxă. Prima sesiune de admitere va avea loc în perioada 12 iulie - 2 august, iar cea din toamnă în perioada 6 – 24 septembrie, iar întregul proces se va desfăşura online, acele urmând să fie trimise la final în original. Pentru cei care nu au acces la o conexiune stabilă de internet vor exista centre pentru înscriere la faţa locului. Înscrierea la programele de masterat va avea loc în perioada 5-15 iulie şi 1-24 septembrie, iar la studiile de doctorat, în perioada 12 iulie - 2 august şi 6 - 25 septembrie.

STIRI RECENTE

4.06 - Iaşul şi PNRR: partea nevăzută! Breteaua Lețcani - Uricani ...

4.06 - Veolia Energie Iași anunță executarea unor lucrări de intervenție ...

4.06 - Universitatea Tehnică sărbătoreşte Ziua Campusului Studenţesc ...

1.06 - Prăpăd pe stradă, în fața Gării: 5 mașini avariate și un ...

1.06 - Două asociaţii din Iaşi organizează marţea viitoare o campanie ...

1.06 - Veolia Energie Iași anunță lucrări de intervenție la rețeaua ...