1.06 - Două asociaţii din Iaşi organizează marţea viitoare o campanie de donare de sânge

Asociaţia Moldova Vrea Autostradă (MVA) şi Asociaţia WorldStreet organizează săptămâna viitoare, marţi 8 iunie 2021, o campanie de donare de sânge. Evenimentul va începe de la ora 08.00. Mai jos redăm comunicatul remis presei de cele două asociaţii.

“Marţi, 8 iunie 2021, Asociaţia Moldova Vrea Autostradă (MVA) şi Asociaţia WorldStreet organizează o campanie de donare de sânge pentru victimele accidentelor rutiere.

Alături de membrii MVA, care vor fi prezenţi la Centrul de Transfuzii Iaşi, sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să îşi manifeste solidaritatea cu persoanele care au avut de suferit din cauza infrastructurii rutiere din Moldova.

FII ŞI TU EROU! DONEAZĂ!

Campania de donare de sânge va începe la ora 08.00, iar organizatorii au pregătit pentru donatori o serie de surprize, care recunoaştere şi mulţumire pentru efortul depus!

SALVEAZĂ VIEŢI! DONEAZĂ ŞI TU!

Aici mai multe informaţii despre condiţiile de donare 
https://www.crtsiasi.ro/inaintea_donarii.html

Realitatea dură de pe şoselele României

Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, şosele înguste, aglomerate, cu căruţe, lipsa şoselelor de centură a aglomerărilor urbane, semnalizarea şi iluminarea deficitare: toate contribuie la numărul mare de accidente. Acestora li se adaugă o altă realitate a României: lipsa autostrăzilor.

Statisticile frunizate de Asociaţia Worldstreet menţionează că în perioada 2015-2020, în şase judeţe din regiunea de Nord-Est a ţării: Suceava, Botosani, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Galaţi au avut loc 2.8131 accidente rutiere, din care 8.135 cu răniţi grav şi 1.903 cu morţi.
În 5 ani, din 2015 şi pănă în 2020, doar în judeţul Iaşi au avut loc aproape 7.000 de accidente rutiere, cu 350 de morţi. Considerăm că realizarea autostrazilor în Moldova va avea impact pozitiv prin reducerea numărului de accidente rutiere. Cât Moldova nu va avea autostrăzi, fiecare victimă a unui accident are măcar un autor moral: statul român! Alăturaţi-vă campaniei noastre şi celor două asociaţii partenere -- Asociaţia Moldova Vrea Autostradă şi Asociaţia Worldstreet!

Veniţi să DĂRUIM VIAŢĂ picătură cu picătură donând sânge!”, se arată într-o invitaţie postată de cele două asociaţii pe Facebook. (Sursa: ziaruldeiasi.ro)

STIRI RECENTE

4.06 - Iaşul şi PNRR: partea nevăzută! Breteaua Lețcani - Uricani ...

4.06 - Veolia Energie Iași anunță executarea unor lucrări de intervenție ...

4.06 - Universitatea Tehnică sărbătoreşte Ziua Campusului Studenţesc ...

1.06 - Prăpăd pe stradă, în fața Gării: 5 mașini avariate și un ...

1.06 - Veolia Energie Iași anunță lucrări de intervenție la rețeaua ...

25.05 - Admiterea la facultate: 6.344 de locuri disponibile la Universitatea ...