06.05 - Șanse mari ca toți elevii din Iași să revină luni în bănci. Incidența cazurilor scade

Municipiul Iași coboară și mai mult sub nivelul de un caz de îmbolnăvire de Covid/1000 locuitori, respectiv 0,89, ceea ce crește șansele ca toți elevii să revină la clase de luni, după o decizie în acest sens pe care CJSU ar putea să o ia mâine. Toate celelalte patru orașe din județ au de asemenea incidențe sub 1 caz/ 1000 locuitori.

Pe scenariile de restricții, 8 comune sunt încă în regimul galben, cu o rată de infectare mai mare de 1,5 cazuri/ 1000 de locuitori. Peste nivelul impus pentru ca școlile să intre „pe verde”, respectiv 1 caz/1000 loc, sunt însă 17 comune.

Procedural, Consiliile de administrație ale școlilor propun scenariul de funcționare în funcție de incidență și îl transmit ISJ Iași și DSP spre avizare. ISJ centralizează scenariile tuturor școlilor și le supune votului Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași. Scenariul de funcționare poate fi modificat săptămânal în funcție de evoluția epidemiologică de la nivelul unității administrativ-teritoriale.

Practic, Consiliile de administrație ale școlilor vor stabili scenariile de funcționare pentru săptămâna viitoare luând în considerare incidențele de astăzi. (Sursa: ziaruldeiasi.ro)

STIRI RECENTE

4.06 - Iaşul şi PNRR: partea nevăzută! Breteaua Lețcani - Uricani ...

4.06 - Veolia Energie Iași anunță executarea unor lucrări de intervenție ...

4.06 - Universitatea Tehnică sărbătoreşte Ziua Campusului Studenţesc ...

1.06 - Prăpăd pe stradă, în fața Gării: 5 mașini avariate și un ...

1.06 - Două asociaţii din Iaşi organizează marţea viitoare o campanie ...

1.06 - Veolia Energie Iași anunță lucrări de intervenție la rețeaua ...